Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Моніторинг цін - ключовий фактор для успішного бізнесу

Моніторинг цін - це процес постійного відстеження вартості товарів на ринку, результат якого дає підстави для прийняття рішення щодо ціноутворення. Моніторинг цін є основним фактором у виборі цінової політики.

Моніторинг цін з сервісом Z-Price допомагає:

➠ Автоматично відстежувати структуру цін на ринку;

➠ Вирішити, яку стратегію використовувати в даний період часу;

➠ Утримати цінову політику в конкурентоспроможному стані;

➠ Мати уявлення про ринкову ситуацію, в режимі реального часу;

➠ Прийняти правильне рішення при динаміці ринку;

➠ Аналізувати конкурентів онлайн за допомогою автоматично сформованих звітів.

Для різних організацій моніторинг цін може слугуваати різним цілям. На мікрорівні ці дані можуть бути цінними для організацій роздрібної торгівлі, де ціни надзвичайно конкурентоспроможні і можуть бути яскравою відмінністю продукту. Це дозволяє підприємствам розуміти зміни цін і рекламних акцій, і дає можливість швидко змінювати стратегію.

Дані про ціни також можуть бути дуже важливі на макрорівні. Моніторинг обраної ніші товарів може дати уявлення про те, чи є інфляція або зміни на ринку, які можуть вимагати прийняття заходів. Це може допомогти вам зрозуміти, чи потрібно вам перерозподіляти ресурси.

Виробникам і постачальникам необхідно відстежувати, щоб всі торгові точки реалізовували їх продукцію за рекомендованою ціною. Так, Бренд заробляє імідж надійного і стабільного виробника, ціни якого завжди однакові в будь-якому магазині.

Подібна тактика викликає більше довіри у клієнтів і створює позитивну репутацію Бренда.

Моніторинг цін допомагає Брендам виявити магазини, які несанкціоновано занижують ціни на товар, іншими словами - виявити демпінг. Відсутність демпінгу - це якраз і є стабільна цінова політика Бренда і хороша репутація на ринку.

Але, у битві за клієнта, магазини жертвують репутацією Бренда і досить часто залучають клієнтів, використовуючи стратегію низьких цін. Сервіс Z-Price надає інструменти для боротьби з демпінгом.

Моніторинг дає можливість аналізувати ринок, в тому числі і серед товарів аналогів. Вдаючись до моніторингу аналогів, Бренд може об'єктивно оцінювати свою цінову політику і вносити корективи в залежності від ситуації на ринку.

Інтернет-магазинам необхідно бути в курсі всіх акційних і цінових пропозицій конкурентів. Це важливо, тому що роздрібне ціноутворення - це швидкоплинний, конкурентний світ, що постійно розвивається, де правильна або неправильна ціна робить прямий вплив на продаж і прибутковість.

Сьогоднішні споживачі більш чутливі до ціни, ніж будь-коли раніше. Можливість порівнювати ціни за допомогою смартфонів призвела до появи демонстраційних веб-румів. Оскільки покупці можуть переглядати товари в магазині або в Інтернеті, і перевіряти, чи можна отримати кращу ціну з іншого каналу. Існує безліч мобільних додатків, розроблених спеціально для порівняння цін, і більшість роздрібних продавців пропонують політику відповідності цін, щоб залишатися конкурентоспроможними.

Крім того, швидкість і масштаб електронної комерції означають, що ціни в Інтернеті коливаються набагато швидше, ніж це можливо в звичайних роздрібних магазинах. Кажуть, що Amazon коригує ціни на свої продукти кожні кілька хвилин, і багато великих брендів і роздрібні продавці роблять те ж саме. Зміни цін часто призводять до ефекту водоспаду, коли перший бренд або роздрібний продавець, який змінив ціну, викликає наступні зміни у конкурентів.

Це може привести до цінових війн, які негативно позначаться на рентабельності, оскільки всі конкуренти прагнуть до мінімуму і жертвують прибутком заради продажів.

Плюс до всього не припиняється ріст торговельних майданчиків. Маркетплейси, такі як Amazon та eBay, виводять на ринок нових продавців, посилюючи конкуренцію і ускладнюючи відстеження цін в масштабі і з високою швидкістю.

Таким чином, кінцева мета моніторингу цін - забезпечення того, щоб ціни завжди відповідали основній бізнес-цілі: або бути конкурентоспроможними, або захищати маржу, або створювати репутацію, або щось ще. Відстеження ціни необхідно для досягнення ваших цілей.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*