Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Як перемогти в цінових війнах?

«На війні всі засоби хороші».

Скільки разів вам доводилося чути це прислів'я? Але чи застосовували ви його до свого бізнесу?

Цінові війни в e-commerce - це аж ніяк не нове поняття. Цінова війна - відповідний термін, тому що, як і звичайна війна, вона приносить багато жертв і вийти з неї переможцем дуже складно.

Які ж небезпеки таять у собі цінові війни? І що можна робити для ефективного управління ними? Війна в даному випадку полягає в тому, що конкуруючі компанії знижують ціни на товари або послуги, намагаючись залучити якомога більше клієнтів і при цьому "вижити" суперників з ринку.

Історично склалося так, що торговці завжди вдавалися до зниження своїх цін, щоб випередити своїх конкурентів. У сучасному світі e-commerce зростання цінових воєн провокує також виникнення швидкозростаючих каналів онлайн-продажів, таких як маркетплейси. Наприклад, аналітики відзначають, що на Amazon цінові війни можуть відбуватися десятки тисяч разів на день і при цьому змінюватися протягом декількох хвилин. Дана сфера настільки зробила крок вперед, що продавці можуть змінювати свою цінову політику одним клацанням миші.

1. Досліджуйте та аналізуйте ринок.

Перш ніж вирушити на «поле битви», зважте всі "за" і "проти". Вивчіть, чому ваш конкурент знизив ціни. Оцініть ситуацію на ринку в цілому і проаналізуйте ризики вступу в боротьбу саме для своєї компанії. Адже, з одного боку, це спосіб швидко вижити конкурента і зайняти лідируючу позицію, але, з іншого боку, для компанії, яка не готова надовго утримати демпінг і потерпіти збитки, це може привести до істотної втрати прибутку.

2. Використовуйте методи залучення без зниження цін.

Проявіть творчий підхід. Чим більше бонусів ваші клієнти бачать у вашій продукції або послугах, тим більша ймовірність, що вони куплять їх у вас, а не у ваших конкурентів. Мотивуйте покупку безкоштовним подарунком, використовуйте спільні пропозиції, надайте клієнтам додаткові бонусні бали і інші "плюшки". На додаток до всього це в рази збільшить ймовірність того, що клієнт повернеться до вас знову.

3. Більше маркетингу – більше клієнтів.

У наш час правильно побудована реклама частіше привертає потрібних клієнтів, ніж мінімальні ціни на товар. Розгляньте нові можливості додаткової реклами своїх пропозицій в соціальних мережах та інших ресурсах, і результати не змусять довго чекати.

4. Подбайте про репутацію свого бренду.

Замість того, щоб шукати слабкі сторони конкурентів, зосередьтеся на своїх сильних сторонах і їх зміцненні. Можливо, ваша служба підтримки клієнтів перевершує ваших конкурентів. Або у вас більш індивідуальний підхід. Вкажіть, що саме ви надаєте краще за інших, і продовжуйте це робити. Пропонуйте якісні товари або послуги. Для споживачів навіть найнижча ціна не може зрівнятися з хорошим враженням і можливістю довіряти бренду, у якого вони купують.

5. Автоматизуйте процеси моніторингу цінових війн.

Щоб тримати руку на пульсі і швидко реагувати на всі рухи ринку, потрібно завжди бути в курсі подій. Якщо ви хочете встигнути за своїми конкурентами, про ручне відстеження їх цін не може бути й мови. Зробіть крок вперед і автоматизуйте даний пункт. Технології моніторингу цін настільки розвинулися, що для вашої компанії буде в рази раціональніше підключити онлайн-сервіс оптимізації цін, який буде виконувати за вас і збір, і аналіз інформації, при цьому ще й з можливістю вказівки подальшого сценарію ціноутворення. Одним з таких сервісів є багатофункціональна платформа моніторингу 7-PRICE, яка спростить вам життя в цьому питанні.

Отже, ми розглянули 5 пунктів, які допоможуть вам стати гідним суперником у цінових війнах та збільшать ваші шанси захопити більшу частку ринку. Використовуйте усі методи якомога більше, а не деякі окремо, і тоді результати не змусять себе довго чекати!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*