Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Як часто потрібно змінювати ціни?

Кожен бізнес, який прагне досягти високого рівня прибутковості, повинен ретельно спланувати ціноутворення. Зокрема, потрібно подумати про те, як часто змінювати ціни. Компанії дотримуються тієї стратегії ціноутворення, яка їм підходить. Як тільки ви зрозумієте, що вам щось підходить, чи захочете ви це змінити? Ось тут потрібно проявити пильність. Бажано постійно слідкувати за цінами, оскільки кожен аспект ринку коливається.

Різні фактори (конкуренти, попит клієнтів, ситуація на ринку) мають прямий вплив на ціну вашого продукту. Незважаючи на те, що ціни потрібно коригувати, часті зміни можуть як позитивно, так і негативно вплинути на ведення вашого бізнесу.

Ви маєте розуміти, що немає загального правила, коли йдеться про зміну цін. Ринок є дуже нестабільним і складно щось точно спрогнозувати. Крім того, розмір і цілі вашої компанії також можуть відігравати певну роль в обговоренні цього питання. Наприклад, малий бізнес може захотіти скоригувати ціноутворення, щоб збільшити свою частку ринку, тоді як більшій компанії з великим досвідом не обов’язково часто змінювати ціноутворення.

Отже, коли слід змінювати ціноутворення?

1. Збільшення витрат.

Коли витрати компанії зростають, цілком нормально підвищувати ціни, щоб компенсувати зміни у витратах. Сюди входить підвищення вартості сировини та матеріалів, заробітної плати працівникам тощо.

2. Інфляція.

Сьогодні ціни в багатьох країнах ростуть надто швидко, причому в багатьох розвинених країнах ціни досягають рекордного максимуму. Оскільки інфляція є коливальним аспектом, доцільно поступово змінювати ціни, щоб підтримувати прибутковість.

3. Низька оборотність.

Якщо у вас на складі лежить забагато товару, який потрібно продати - подумайте, як ви опинились у такій ситуації. Можливо ваша ціна не є ринковою і клієнти відмовляються від ваших товарів. Тоді є сенс у тому, щоб переглянути цінову стратегію та встановити правильну ціну, замість того, щоб влаштовувати розпродажі. Адже клієнти мають розуміти цінність вашої пропозиції й обирати вас не лише тоді, як ціна досягла свого мінімуму.

4. Низький прибуток.

Якщо ваш бізнес перестав розвиватись, варто подумати про стратегію ціноутворення. Ви маєте створити умови для забезпечення належного фінансування свого бізнесу. Краща маржа дозволить зробити додаткові інвестиції, які є важливими для життєздатності компанії.

Коли НЕ варто змінювати ціну?

Іноді варто не поспішати і зберегти ціни на тому ж рівні, навіть якщо на ринку відбуваються зміни. Рекомендується утримувати ціни, коли зміна ринку не вплине на більшу частину доходу компанії.

Крім того, компаніям слід залишати ціни без змін, доки вони не проведуть належного дослідження того, як зміна ціни вплине на продажі. Краще залишити все як є, ніж робити поспішні, погано сплановані зміни, які відштовхнуть клієнтів і погано вплинуть на ваш бізнес.

Може бути важко зробити вибір щодо підвищення чи зниження цін, але це часто необхідно, щоб ваш бізнес залишався конкурентоспроможним. Якщо вашою кінцевою метою є довгостроковий бізнес-успіх, найкраще скористатись нашим рішенням - платформою моніторингу цін 7-Price. Ми допоможемо аналізувати ваших конкурентів, клієнтів, тенденції ринку тощо в режимі реального часу, щоб запропонувати вам точні коригування цін.Так ви будете впевнені, що пропонуєте найкращий продукт або послугу за найкращою ціною, яку можете собі дозволити ви та ваші клієнти.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*