Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

7 ПРИЧИН, ЧОМУ КЛІЄНТИ ОБИРАЮТЬ ВАШ ПРОДУКТ

Якщо ви хочете змусити людей купувати у вас, вам потрібно розуміти причини, які спонукають людей приймати рішення про покупку. Ціна відіграє важливу роль, але як щодо інших, не менш важливих факторів? Хоча існує багато причин, чому клієнти купують у вас, нижче розберемо сім найпопулярніших з них та визначимо, чому клієнти хочуть здійснити покупку.

Вигода.

Багато клієнтів розглядають ціну як основну причину покупки в конкретному бізнесі. Компанії розуміють це і намагаються зробити свої ціни максимально привабливими, щоб клієнти відчували, що вони можуть значно заощадити свої кошти, маючи справу з вами. Однак, коли ціна є основною причиною того, що потенційний клієнт купує у вас, лояльність клієнта ґрунтується виключно на ціні, а не на компанії. Клієнт не має лояльності до вашого бренду чи бізнесу і буде купувати в іншій компанії, якщо ціна буде нижча.

Довіра. 

Більшість покупців перевірять відгуки про компанію, щоб визначити її репутацію. Власники бізнесу інвестують в управління репутацією та контролюють інтернет простій за допомогою таких інструментів, як Google Alerts, щоб дізнатися, що говорять про їхній бізнес. Репутація є важливою частиною рішення про покупку і неминуче впливає на продажі компанії.

Культура.

Якщо клієнт відчуває, що ваші цінності збігаються з його, він, швидше за все, захоче бути з вами пов’язаним і вести з вами бізнес. Тому важливо демонструвати свою культуру через соціальні мережі та ділитися своїми думками з оточенням. 

Прагнення комфорту.

Кожен хоче, щоб життя було якомога легшим. У сучасному світі люди все більше зіштовхуються зі стресом, тому віддають перевагу продуктам, які можуть знизити їх тривожність. З огляду на це, хоча ваш продукт або послуга не є необхідністю, це може бути саме те, що зробить життя зручнішим та комфортнішим. Якщо ви знайдете спосіб полегшити життя людей і зменшити стрес, ви будете на шляху до того, щоб змусити їх купувати у вас.

Здоров'я/Благополуччя.

Особисте благополуччя, мабуть, найважливіше для людей. Якщо продукт гарантує, що він допоможе людям жити повноцінним життям і бути здоровими, люди будуть його купувати. Такі товари завжди будуть актуальними, особливо, якщо добре продемонстрували свою позитивну дію. 

Імпульс.

Поговоримо про імпульсивні покупки. Ми всі в той чи інший момент відчули це на собі. Коли ми купуємо імпульсивно, зазвичай це продукт, який робить нас щасливішими. Такі покупки здійснюються без особливих роздумів і сумнівів. 

Продукти, що мають яскравий дизайн і викликають у покупця позитивні емоції, чудово підходять для імпульсивних покупок. Соціальні мережі, такі як Facebook, Instagram і Pinterest, чудово підходять для пошуку імпульсивних покупців.

Страх.

Мотивація покупок, викликаних через страх полягає в тому, щоб захистити себе від чогось поганого. Страх небезпеки може бути потужним мотиватором купувати певні товари. Люди будуть купувати нові обладнання для захисту будинку, якщо дізнаються про збільшення випадків крадіжок у їх районі. Це допоможе зменшити відчуття страху.

Люди купуватимуть те, що захищатиме їх від майбутніх збитків, наприклад страхування будинку. Або, більш популярний приклад - це чохол для телефону, який захистить його від пошкоджень, а ваш бюджет - від майбутніх втрат.

Усі ці причини можуть сприяти тому, що клієнт обере саме вашу продукцію, а не конкурента. Коли ви виявите їх, ви зможете масштабувати свій бізнес, щоб задовольнити потреби більшої групи клієнтів.

Чи знаєте ви, чому ваші клієнти обирають саме вас? Якщо ні, дізнайтеся! Це може вплинути на розвиток вашого бізнесу.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*