Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Як поліпшити репутацію інтернет-магазину: практичні поради

Одне з найважливіших питань, яке виникає у власників бізнесу, - це те, як підвищити свою репутацію в Інтернеті. Сьогодні, коли так багато людей знаходяться в мережі, ви хочете переконатися, що ваш бізнес представлений у хорошому світлі. Деякі власники бізнесу не знають, з чого почати і як правильно побудувати свою репутацію.

Чому важлива онлайн-репутація?

Те, що люди читають про вас в Інтернеті так само важливо, як і те, що вони чують або знають про вас! Хороша онлайн-репутація надасть більше можливостей для просування бізнесу, це важливо для досягнення довгострокового успіху.

У хорошій онлайн-репутації є 3 переваги.

1. Більше довіри з боку клієнтів. Люди хочуть вести бізнес з компаніями, яким вони довіряють. Створення та управління сукупністю відгуків - це форма соціального доказу, який допоможе вам завоювати довіру потенційних клієнтів.

2. Рейтинг в Google вище. Відмінна онлайн-репутація означає, що ваш бізнес буде займати більш високі позиції в релевантних результатах пошуку. Інтернет-огляди надають свіжий, органічний контент для вашого бізнесу і демонструють справжній досвід ваших клієнтів.

3. Більш високий дохід. Дослідження показують, що наявність гарної репутації передбачає більший дохід для вашого бізнесу. Згідно з Harvard Business Review, підвищення рейтингу на 1 зірку може привести до збільшення доходів на 5-9%.

Є кілька порад про те, як ви можете підвищити свою репутацію!

Порада №1. Присутність в соціальних мережах. Перший спосіб заробити собі репутацію - це маркетинг в соціальних мережах. У вас буде ще більше шансів, якщо ви будете говорити про свою послугу або товар в декількох соціальних мережах. Будьте активні на своїх сторінках в соціальних мережах, щоб людям було цікаво за вами спостерігати і ділитися своєю думкою. Ви також повинні завжди стежити за тим, щоб ваші повідомлення залишали хороше позитивне враження.

Порада №2. Створіть відмінний клієнтський досвід. Все починається тут: надання першокласного обслуговування та уваги вашим клієнтам змушує їх повертатися до вас знову і знову. Дехто може захотіти залишити відгук (докладніше про це читайте в нашій статті).

Порада №3. Відображення УТП. Подумайте про свої унікальні переваги, це те, що в значній мірі відрізняє вас від інших магазинів. Відображення ваших УТП дозволить клієнтам дізнатися, чому ваші продукти краще, ніж товари-аналоги, і чому вони повинні віддати свої гроші саме вам, а не іншій компанії. Ви повинні бути впевнені, що пропонуєте більш якісні та унікальні продукти, щоб люди з більшою ймовірністю робили покупки у вашому інтернет-магазині. Вчіться у своїх конкурентів, щоб краще зрозуміти, як реалізувати УТП.

Порада №4. Приділіть час своїм працівникам. Запитайте своїх співробітників, що, на їхню думку, їм потрібно для ефективного виконання своєї роботи, і подумайте про додаткове навчання і підтримку. Поговоріть про те, як краще працювати з відгуками клієнтів і взаємодіяти з ними. Коли ви даєте своїм співробітникам інструменти для досягнення успіху, ваша ділова і онлайн-репутація можуть значно виграти.

Порада №5. Залучайте лідерів думок з відмінною репутацією. Маркетинг впливу вже деякий час є пріоритетним інструментом для залучення аудиторії. У світі B2C інтернет-магазини генерують значну рентабельність інвестицій за допомогою блогерів, а світ B2B залучає експертів і впливових осіб. Робота з впливовими людьми підвищує вашу онлайн-репутацію трьома способами:

Це розширює ваші можливості: «Я не чув про вас, але чув про них».

Це вселяє довіру: «Я не знаю вас або ваш бренд, але я їм довіряю».

Це сприяє перехресному просуванню: «Мені вони подобаються, може ви мені теж сподобаєтеся».

Порада №6. Будьте послідовними і виконуйте свої обіцянки. Як і у випадку з будь-якими взаєминами, важливо вміти тримати своє слово і дотримуватися послідовність у всіх сферах спілкування з клієнтами. Ви пропонували покупцеві знижку в якості вибачення за погане обслуговування? Ви обіцяли «поговорити з цим співробітником» про проблему, піднятою в Фейсбуці? Виконання та внесення змін до завдання, які ви взяли на себе, є ключовим елементом в підтримці вашої репутації в Інтернеті.

Порада №7. Демонструйте соціальні докази. Соціальний доказ - це потужний інструмент соціального впливу, люди з більшою ймовірністю щось куплять, якщо побачать, що інші люди насолоджуються цим продуктом. Поширеними формами соціального доказу є спливаючі вікна активності користувачів, коментарі та огляди окремих продуктів.

Зокрема, огляди дуже важливі для створення вашої репутації. Найкращий спосіб привернути більше людей - це дозволити користувачам продемонструвати свій досвід взаємодії з вашим інтернет-магазином.

Порада №8. Створюйте якісний контент. По-перше, варто звернути увагу на стратегію контент-маркетингу. Власники бізнесу і маркетологи витрачають багато часу на створення контенту для своїх блогів і соціальних мереж в надії переконати якомога більше людей залишитися на їх веб-сайті.

Якщо ваш контент нудний і одноманітний - вам буде складно створити репутацію, яка приведе нових клієнтів. Інформаційний бум, який ми пережили за останнє десятиліття, привів до появи незліченної кількості веб-сайтів. Так що ж робить один інтернет-магазин більш ефективним у встановленні взаєморозуміння, ніж інші? Простіше кажучи, ваш контент повинен бути інформативним і високоякісним. Чим більше релевантних постів на вашому сайті, тим ймовірніше, що ваша компанія буде вважатися експертом у галузі. Коли люди бачать у вас експерта, ви створюєте позитивну репутацію.

Порада №9. Видаліть рекламу і спливаючі вікна зі свого сайту. Ви повинні подбати про те, що всі відвідувачі вашого веб-сайту матимуть позитивний досвід користувача. Навіть найдрібніші незручності у вигляді банерної реклами або спливаючого вікна, можуть сильно розлютити клієнтів та посприяти негативним відгукам.

Реклама на сайті залишає погане враження. Задумайтесь: світові бренди можуть розміщувати рекламні банери на своєму веб-сайті та отримувати мільйони доларів доходу виключно на основі їх відвідуваності. Але вони цього не роблять, бо це розлютить клієнтів.

Порада №10. Спростіть зв'язок з вами. Зробіть так, щоб клієнти могли легко зв'язатися з вами, отримати ціни або підписатися на електронну пошту. Спростіть пошук контактної інформації на своєму веб-сайті. Клієнти цінують свій час і вони не хочуть витрачати його, коли справа доходить до пошуку вашого номера телефону або адреси електронної пошти. Більш того, їх враження про ваш бізнес різко погіршується, коли вони не зможуть знайти те, що їм потрібно.

Якщо ви хочете, щоб ваш бізнес високо цінувався у вашій галузі і серед вашої аудиторії, ви повинні працювати над поліпшенням, а потім збереженням репутації. Ось чому ваша онлайн-репутація має велике значення і абсолютно необхідна для побудови успішного бізнесу. На своєму шляху ви можете зіткнутися з деякими труднощами. Скористайтеся нашими порадами, щоб залучити більше споживачів до вашого бізнесу і показати їм, чому ви варті їх часу та зусиль.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*