Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

5 СПОСОБІВ ВИКОРИСТАННЯ FOMO ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ ПРОДАЖІВ

Ви коли-небудь купували товари тільки через те, що вони були з шаленою знижкою? Багатьом знайома ця ситуація. Наш розум влаштований таким чином, що ми боїмося втратити дивовижні можливості та хапаємося за більшість із них.

Що таке FOMO і як воно може допомогти вашому підприємству електронної комерції збільшити кількість продажів? Читайте далі, щоб дізнатися.

Давайте зануримося у феномен FOMO (скорочено від Fear of Missing Out). Цей термін описує занепокоєння, яке можуть відчувати люди, коли вони вірять, що втрачають корисний досвід. Це психологічний феномен, породжений людським бажанням бути частиною спільного досвіду та володіти тими ж можливостями, що й інші.

Для власників магазинів електронної комерції та маркетологів надзвичайно важливо розуміти вплив FOMO на поведінку споживачів. Інтернет-магазини, які використовують маркетинг FOMO, спонукають покупців діяти, скорочуючи цикл продажів і збільшуючи кількість конверсій.

Ось чому ви часто бачите у рекламних матеріалах такі фрази, як «пропозиція з обмеженим часом» або «залишилося лише кілька речей». Ці стратегії впливають на споживача, заохочуючи його зробити покупку, яку він давно відкладав.

Давайте подивимось, як використовувати FOMO для збільшення продажів.

1. Створюйте спеціальні цінові пропозиції обмежені у часі.

Однією з найпоширеніших маркетингових технік FOMO є створення пропозицій з урахуванням часу. Вони доступні лише протягом короткого періоду, що створює у клієнтів відчуття терміновості. Такі спеціальні пропозиції заохочують клієнтів зробити покупку до того, як ціна зросте.

Поширюйте інформацію щодо спеціальних умов за допомогою електронної пошти, соціальних мереж та інших платформ. Не забувайте дотримуватись визначених часових рамок дії пропозиції, інакше ви ставите під загрозу довіру та лояльність своїх клієнтів.

2. Повідомляйте клієнтам про свої запаси.

Дефіцит є потужним рушієм FOMO. Клієнти, які знають, що товар обмежений у кількості, з більшою ймовірністю придбають його. Відображення рівня запасів на вашому веб-сайті може бути ефективною маркетинговою стратегією FOMO.

Використовуйте технологію, яка забезпечує оновлення рівня запасів у реальному часі. Така прозорість зміцнює довіру та спонукає клієнта швидко приймати рішення.

3. Поділіться відгуками користувачів.

Згадайте, коли ви обирали заклад, куди піти чи фільм до перегляду. Ви дивилися відгуки чи рейтинги? Швидше за все, так! Понад 70% покупців хочуть ознайомитися з оглядами продуктів, перш ніж здійснити покупку. Продемонструйте, скільки людей уже купили ваш товар або скористалися послугами.

Відгуки є потужним інструментом, вони показують цінність пропозиції. Якщо клієнти побачать позитивні відгуки, то з великою ймовірністю куплять товар. Це допоможе їм розділити радість від покупки з іншими задоволеними клієнтами.

4. Додайте ексклюзивність.

Лімітовані пропозиції створюють відчуття дефіциту у ваших потенційних клієнтів, що підвищує ймовірність здійснення покупки. Ці ініціативи також підвищують привабливість ваших пропозицій, демонструючи відчутні переваги для наявних клієнтів і мотивуючи потенційних клієнтів. Це тому, що людей завжди цікавили ексклюзивні речі. Випускаючи продукти обмеженої кількості, компанії можуть викликати ажіотаж і стимулювати продажі.

5. Заохочуйте подарунками.

Маркетингова стратегія стимулює FOMO серед людей і змушує їх приймати рішення швидше. Пропонуючи щось цінне та привабливе безкоштовно з кожним продуктом, проданим першим покупцям, можна збільшити коефіцієнти конверсії. Це можуть бути купони на знижку, безкоштовна пробна версія або кешбек. Клієнти точно оцінять такі пропозиції і будуть задоволені досвідом взаємодії з вашим брендом.

Безсумнівно, FOMO є потужним маркетинговим інструментом, який дозволяє збільшити продажі, якщо використовувати його раціонально. Найбільші компанії світу нам щоденно це демонструють. Такий вид маркетингу має зосереджуватися на справді цінних і корисних для клієнтів речах, приносити користь як компаніям, так і покупцям.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*