Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

ЩО ТАКЕ НЕЙРОМАРКЕТИНГ І ЯК ВІН ДОПОМАГАЄ БРЕНДАМ? 

Хоча нейронаука існує десятиліттями, сьогодні маркетологи використовують різні тактики для впливу на поведінку людей.

Нейромаркетинг застосовують компанії, які прагнуть не лише покращити свою комунікацію з клієнтами, а й допомогти споживачам зробити правильний вибір при покупці.

Багато людей не знають, що таке нейромаркетинг, незважаючи на те, що великі компанії значною мірою покладаються на нейромаркетинг для створення стратегій продажів і виходу на новий ринок.

Почнемо з визначення самого терміну.

Нейромаркетинг — це комплексне дослідження того, як мозок людей реагує на рекламу та інші повідомлення, пов’язані з брендом. Це дослідження поєднує нейронауку, соціальну психологію та вивчення ринку. Даний підхід допомагає розробляти ефективні маркетингові кампанії та стратегії відповідно до цільової аудиторії.

Нейромаркетинг забезпечує більш детальний огляд людської поведінки, ніж традиційне дослідження ринку, яке оцінює поведінку споживачів за допомогою таких методів, як опитування та фокус-групи. Стратегії нейромаркетингу чітко розглядають поведінку, уподобання та тенденції споживачів.

Чому нейромаркетинг важливий?

Нейромаркетинг охоплює різні техніки, які дозволяють брендам зрозуміти потреби та вподобання клієнтів і задовольнити їх. Власники бізнесу можуть вивчати реакцію клієнтів на різні типи оголошень, кампаній та стратегій. Як результат - вони обирають найкращий варіант серед усіх запропонованих і у такий спосіб підвищують ефективність своєї діяльності.

Окрім згаданих переваг використання нейромаркетингу, існують також наступні:

1. Визначення неусвідомлених реакцій клієнтів.

2. Проведення цілісного маркетингового дослідження.

3. Розробка унікальної стратегії для бізнесу.

4. Покращення клієнтського досвіду.

5. Лояльність і задоволеність клієнта.

6. Збільшення продажів.

7. Отримання конкурентної переваги.

Переконавшись у важливості нейромаркетингу, розглянемо приклади компаній, які використовують дану тактику для свого бізнесу.

Такі відомі компанії, як Coca-Cola та McDonald’s є сильними брендами, що міцно пов’язані зі своїми клієнтами. Coca-Cola роками проводила різноманітні дослідження, щоб покращити свій бренд.

Вона врахувала реакції людей для побудови бренду та проведення успішних рекламних кампаній.

Coca-Cola не лише використовує нейромаркетинг, але й має власну нейронаукову лабораторію.

Coca-Cola неодноразово змінювала форми пляшок, щоб зробити їх більш привабливими. Також компанія постійно досліджувала смаки споживачів і проводила A/B-тестування оголошень для оптимізації продажів.

Тепер уявіть відомий логотип McDonalds. Яскраво-жовта буква М на теплому червоному тлі подарує вам приємні спогади й легке відчуття голоду. Чому зображення логотипу бренду викликає у людини стільки емоцій? Відповідь на це складне питання може дати тільки нейромаркетинг.

Саме в цьому полягає головна відмінність нейромаркетингу від класичного маркетингу: він фокусується не на свідомості споживача, а на його підсвідомості, первинних інстинктах і механізмах.

Сьогодні нейромаркетинг важливий, ніж будь-коли, тому що маркетологам стає все важче привернути увагу аудиторії. Дослідження допомагають маркетологам зрозуміти свою цільову аудиторію краще, ніж цільова аудиторія може зрозуміти сама себе. Це призводить до кращої маркетингової тактики та збільшення продажів.  

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*