Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Моніторинг інтернет-магазинів – перевага перед конкурентами

Сьогоднішній споживач, безумовно, мудріший, ніж будь-коли, і, без сумніву, може надати вичерпний список з докладним описом багатьох переваг покупок в Інтернеті. Ці переваги є причинами того, що ринок роздрібної торгівлі є дуже конкурентним.

Розумні роздрібні торговці усвідомлюють це, а також те, що жорстка конкуренція полягає в ціні. У міру того, як споживачі шукають кращі ціни на товари, які їм потрібні, роздрібні торговці тепер погоджуються з тим, що конкурентоспроможні ціни повинні бути тактикою в їх стратегічній книзі ігор. Якщо споживачі знаходять цінність у використанні онлайн-інструментів для пошуку кращих цін, то для роздрібних продавців немає виправдань, щоб не застосовувати ту саму стратегію для забезпечення конкурентоспроможних цін. Таким чином, моніторинг конкурентів стала однією з найважливіших тем у книзі менеджерів з електронної торгівлі.

Моніторинг цін особливо важливий, коли на ринку відбуваються непередбачувані зміни. Останнім часом, звичайно ж, найобговорюванішою є пандемія COVID-19. Це справило величезний вплив на онлайн-ринок в цілому, особливо побутової електроніки - в основному через віддалену роботу та онлайн-навчання, яке часто вимагало нового обладнання. Щодня стежачи за ринком, ви не пропустите жодних цінових змін, які ваші конкуренти роблять у відповідь на такі події.

Інший варіант використання - це можливість відстежувати рекламні акції, які відбуваються по декілька годин протягом дня, наприклад, увечері. Якщо магазин відстежує ціни лише раз на день, можливо, він не побачить такого руху своїх конкурентів. За допомогою інструмента відстеження цін магазин може негайно відреагувати на оповіщення електронною поштою або проаналізувати його пізніше на історичних графіках.

Інтернет-магазини, які використовують історичні тенденції конкурентного ціноутворення для коригування цін у певні періоди, запускають певні рекламні стимули, щоб отримати вигоду з прогнозованої можливості або навіть повністю відмовитися від усієї лінійки продуктів та розглядати нові продукти, які можуть допомогти у досягненні цілей, будь то збільшення продажів або розширення аудиторії або те й інше.

Історичні дані про ціни дозволяють підприємствам роздрібної торгівлі дізнаватися про тенденції та моделі конкурентів, коли йдеться про ціни на певні продукти та категорії продуктів у різну пору року. Ефективні платформи моніторингу цін забезпечать паралельне порівняння цін роздрібних продавців та продуктів, де можна буде отримати уявлення про реакцію конкурентів на зміни цін на їхньому ринку.

Комплексні сервіси моніторингу допомагають інтернет-магазинам отримувати дієву інформацію про ціни, у вигляді звіту, на найдешевші та найдорожчі продукти на ринку, відсутні на складі та виключені зі списку продукти, одночасно виконуючи рекомендації автоматизованих аудитів окремих продуктів порівняно з найбільш дешевим конкурентом або альтернативою.

Ключовим компонентом звіту є надання важливої ​​бізнес-інформації, що відповідає вашим бізнес-цілям у короткостроковій, середньостроковій або довгостроковій перспективі. Можливість автоматичного зіставлення означає, що збір інформації відбувається швидше та актуальніше. Персоналізовані звіти дають кожному роздрібному торговцеві можливість бути динамічнішим у своєму підході не тільки у боротьбі за виживання, але й у підтримці та підвищенні прибутковості.

Моніторинг інтернет-магазинів надасть вам перевагу перед конкурентами. Пам'ятайте, що важливо залишатися сфокусованим на результаті. Легко відволіктися, намагаючись випередити конкурентів, тому відстежуйте ті дії конкурентів, які мають найбільший вплив на ваш бізнес. Працюйте з розумом: автоматизуйте свою діяльність з моніторингу конкурентів. Набагато ефективніше отримувати індивідуальні звіти та рекомендації щодня, ніж робити це самостійно.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*