Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Офлайн чи онлайн: в яких магазинах кращі ціни?

Ви коли-небудь помічали, що роздрібна ціна на певний товар у магазині вища за ціну в Інтернеті того самого товару? Яка ціна переважає і які тенденції можна спостерігати зараз?

Здебільшого роздрібні продавці пропонують нижчі ціни в Інтернеті на товар, у той час як той самий товар продається за вищою ціною у магазині. Це пояснюється тим, що їхні звичайні магазини мають більше витрат, а отже, потребують вищих цін за той самий товар. Так і виникає ситуація, в якій роздрібний продавець пропонує клієнтам той самий продукт за двома різними цінами.

Якщо порівняти витрати продавця у випадку продажу через магазин і продажем онлайн, можна спостерігати велику різницю. У звичайному магазині орендна плата перевищує витрати у порівнянні зі складами, які необхідні для офлайн продажів.

Магазинам потрібен персонал, якому потрібно платити заробітну плату. І пам’ятайте, що магазин має обмежену площу обслуговування, тому, щоб охопити більше споживачів, вам потрібно більше магазинів. Звичайно, також потрібен персонал на складі, але він може працювати набагато ефективніше. Працівники можуть обробити набагато більше замовлень за годину, ніж магазин. Ви можете обслуговувати весь світ з одного місця, замість того, щоб мати багато магазинів у кожному місті. Отже, онлайн-магазин дозволяє охопити значно більше клієнтів і потребує менше витрат.

Більшість майданчиків на ринку мають зв’язки з партнерами щодо доставки. Після того, як замовлення отримано, єдине завдання, яке має виконати продавець – це упакувати. Це значно полегшує процес продажів. До того ж відомо, що не всі полюбляють ходити по магазинам і обирати товар, з кожним днем все більше людей переходять на покупки онлайн, адже це зручно та може виявитись вигідніше.

Згадайте свої покупки за останній місяць: які товари ви звикли купувати в Інтернеті, а за якими ви завжди йдете до магазину? Є речі, які ви хочете перевірити власноруч. Інтернет не дозволить вам обрати запах парфумів, які ви бажаєте придбати, або приміряти сукню, про яку так давно мріяли, але спостерігали лише з рекламних бордів. У такому випадку покупки в Інтернет-магазині можуть виявитися ризикованими. Тому, скоріш за все, ви віддасте перевагу саме офлайн-магазину.

Власники магазинів добре знають сучасні тенденції і намагаються утримати своїх клієнтів. Тому пропонують їм додаткові можливості: якщо ціна в магазині вища, споживачі можуть просто дістати свій смартфон, замовити його за нижчою ціною в Інтернеті та підійти, щоб забрати товари на прилавку у магазині.

Клієнти мають доступ до всієї необхідної інформації, щоб порівнювати ціни в Інтернеті чи в інших магазинах. Хоча звичайний роздрібний продавець цілком може обґрунтувати свої причини, чому ціни відрізняються від цін у його магазинах у двох різних місцях, дуже складно пояснити це клієнтам, які спостерігають за цінами в Інтернеті. Важливо зберігати лояльність клієнтів і пропонувати вигідні рішення. Адже наявність різних цін в Інтернеті та в магазині може підірвати довіру ваших клієнтів, так як вони очікують, що ви запропонуєте їм справедливу ціну.

Зосередьтесь на тому, щоб бути послідовними та ефективними у процесі ціноутворення. Ваші елементи витрат мають бути структуровані та оптимізовані, щоб відповідати очікуванням клієнтів. Намагайтесь зробити так, щоб ціни суттєво не відрізнялись і клієнтам не доводилось постійно їх перевіряти, замість того, щоб насолоджуватись покупкою.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*