Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Чому ви повинні перестати турбуватися про ваших конкурентів?

Яку б сферу діяльності ви не обрали, завжди будуть конкуренти.

Традиційно, конкуренцію можна розділити на дві категорії: пряму та непряму конкуренцію.

Наприклад, якщо ваш продукт є унікальним, у вас може не бути прямих конкурентів. У першого iPhone так само, як і у першого комп'ютера не було аналогів на ринку.

Саме це є підґрунтям для розвитку непрямої конкуренції. Усі альтернативи вашому продукту є непрямими конкурентами.

Якщо ви вважаєте, що ви не маєте конкуренції, подумайте ще раз: які альтернативи, навіть непрямі, існують для вашого продукту? Стає очевидно, що від конкуренції вам нікуди не подітися. Чи варто так сильно хвилюватись через це?

  • Вони крадуть моїх клієнтів?
  • Вони знають секрет успішного ведення бізнесу?
  • Вони створюють новий продукт, про який ніхто не підозрює?

Всі ці питання здатні загнати в глухий кут. Погодьтеся, ви можете власними думками зруйнувати те, що так довго намагалися побудувати. Подібні міркування щодо конкуренції є контрпродуктивними для вас.

Перестаньте турбуватися про заробіток конкурентів.

Уявіть ситуацію: ви випадково дізналися, що ваш конкурент заробляє 100 мільйонів доларів, тоді як ваш максимальний заробіток наближається до 1 мільйона доларів. Як ця інформація може змінити ваш бізнес? Відповідь: вам, як і раніше, потрібно щодня намагатися зробити свою компанію успішнішою, незалежно від того, де знаходяться ваші конкуренти, тому перестаньте намагатися з'ясувати, скільки у них співробітників або який дохід вони приносять. Розглядайте високі показники своїх конкурентів як мотивацію для досягнення кращих результатів.

Не встановлюйте ціну з урахуванням цін конкурентів.

Це одна з найпоширеніших помилок у e-Commerce, про яку ми писали у попередній статті. Ціни ваших конкурентів не повинні бути керівництвом для встановлення власних цін. Те, що пропонують інші не має нічого спільного з вашою ціннісною пропозицією. Ціноутворення має ґрунтуватися на цінності, яку ваш продукт надає клієнту.

Не намагайтеся все контролювати.

Контролюйте те, що ви можете контролювати. Дбати про конкурентів — значить витрачати час на те, що знаходиться поза вашим контролем. Ви можете витратити багато часу, аналізуючи своїх конкурентів та намагаючись зрозуміти, як їх перемогти. Натомість зосередьтеся на своїй команді, продукті, цінностях.

Це не означає, що ви не повинні цікавитися тим, що відбувається довкола вас. Всю отриману інформацію спрямовуйте на розвиток. Починайте зміни зі своєї компанії, зосередьтеся на побудові успішного бізнесу та залучайте нових клієнтів.

Не порівнюйте себе із гігантами на ринку.

Якщо ви тільки починаєте свій шлях у бізнесі або працюєте над новим стартапом, не порівнюйте себе з тими, хто вже зарекомендував себе у подібному бізнесі. Так як їх результати можуть здаватися занадто високими для вас і є ризик невиправданих очікувань. Знайдіть у собі сили та терпіння розвивати те, що є. Ви маєте з чогось почати. І від цього залежить ваше майбутнє. Будьте ініціативними, відрізняйтесь, залишайтеся унікальними! Ніхто не може відібрати у вас ваш успіх. Вам необхідно створити його самостійно.

Зосередьтеся на власних перемогах, а не на чужих.

Дуже часто ми схильні порівнювати свої невдачі з успіхами інших. Якщо у вас щось не виходить, ви намагаєтеся знайти проблему навколо себе, надто легко порівнювати свої труднощі та невдачі з чиїмись успіхами.

Хорошим прикладом неправильного сприйняття є соціальні мережі. Завжди пам'ятайте, що чиясь ідеальна стрічка в Instagram не є правдивим уявленням про реальність. Соціальні мережі часто відображають те, як хочеться бачити своє життя, а не яким воно є насправді (велика різниця).

Тому так важливо відзначати власні результати та перемоги, яких вам вдалося досягти. Дозвольте конкуренції стати сильним стимулом для зростання вашої компанії. Не дайте страху завадити вам на шляху до розвитку.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*