Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

ТОП-5 порад для постачальників: як забезпечити зростання продажів на свою продукцію

Для будь-якої компанії, незалежно в якій ніші вона працює, найважливішим завданням є збільшення обсягу продажів. Щоб не бути аутсайдерами, власники бізнесу часто йдуть на радикальні заходи для швидкого досягнення бажаних показників за всяку ціну. Різке підвищення або зниження цін на продукцію не призведе до гарних результатів, і навіть навпаки, погіршить ситуацію. Здешевлення виробництва - теж не варіант, це незмінно позначиться на якості продукції.

Далі ми розглянемо 5 практичних способів, які допоможуть вендорам розробити правильну стратегію управління бізнесу для збільшення зростання доходу.

№1. Підніміть цінність продукції

Якщо Ви є виробником будь-якого товару, то на продажу позитивно позначиться збільшення цінності Вашої продукції. Хороший варіант - змінити зовнішній вигляд упаковки, зробити його дизайн стильним і «дорогим», використовувати якісні матеріали. Такий товар відразу приверне до себе увагу, змінить його сприйняття. Для покупця він стане більш «брендовим», ексклюзивним і, як наслідок, цінним.

Важливий момент: необхідно орієнтуватися не тільки на вже наявних клієнтів, але і на потенційних, адже саме за рахунок них і будуть рости продажу. Звичайно доведеться «задуритися», адже на виробництві навіть найменші зміни викликають складності. Але тим не менш цей метод реально працює, і якщо Ви плануєте розвивати компанію, то варто його використовувати.

№2. Зробіть сайт таким, що продає

Незважаючи на те, що інтернет-торгівля зараз стрімко розвивається, частина компаній-виробників і постачальників не використовують свій сайт для прямих продажів товарів. В результаті втрачається частина потенційних покупців. Важливо, щоб сайт був зручним і зрозумілим для користувачів, обов'язково необхідна наявність повної характеристики товарів із зазначенням ціни.

Але виникає питання: чи не буде такий інтернет-магазин безпосередньо від постачальника заважати продажам ділерів? Відповідаємо: ні.

  • По-перше, Вам як вендору на своєму сайті можна встановити ціни не нижче, ніж у Ваших рітейлерів.
  • По-друге, створіть окрему сторінку зі списком магазинів, в яких реалізується Ваша продукція, і покупець сам зможе вирішувати, де йому зручніше замовити товар, враховуючи відстань для доставки.

№3. Створіть лояльні умови співпраці

Буває, що постачальники диктують жорсткі умови співпраці з ритейлерами. Наприклад, встановлюють високий поріг отримання бонусів та знижок. Найчастіше серед них вендори, які постачають ексклюзивний і дорогий товар, який не має аналогів, тому вони й диктують свої умови. Але унікальність товару - часто тимчасове явище. Конкуренти не дрімають і з часом можуть переманити Ваших клієнтів, пропонуючи більш «м'які» умови співпраці.

№4. Використовуйте всі канали залучення клієнтів

Очевидний факт: для того, щоб збільшити обсяг продажів, компаніям необхідно задіяти всі можливі джерела взаємодії з покупцями. Але на практиці частіше за все вендори використовують тільки один або кілька джерел. Наприклад, одні використовують тільки сайт, інші - рекламу в пошукових системах, третє - офлайн-виставки та презентації, четверті - sms і e-mail-розсилки. Тобто вони використовують лише ті методи, які свого часу дали хороший результат.

Застосовуйте всі доступні джерела спілкування з клієнтами. Якщо у Вас акції, знижки або оновлення товару, розкажіть про це потенційним покупцям. Причому використовуйте всі канали відразу, розширюйте охоплення Вашої аудиторії, це незмінно призведе до збільшення продажів.

№5. Шукайте нових клієнтів

Щоб забезпечити зростання продажів на свої товари, сфокусуйтеся на пошуку нових клієнтів. В цьому Вам допоможе функція «Весь ринок» від професійного сервісу для моніторингу 7-PRICE.

В системі Ви зможете знайти нові інтернет-магазини, які продають необхідну групу товару, і запропонувати їм співпрацю. Вам потрібно буде вигідно презентувати свою компанію, зацікавити потенційного клієнта наявністю системи знижок.

Такий варіант значно спростить пошук нових дилерів, тому що програма робить це за Вас. Це означає, що Ви зможете приділити увагу більш важливим завданням по збільшенню продажів Вашої компанії.

За підсумком хотілося б виділити ще одну пораду для вендорів: ніколи не влаштовуйте розпродаж Ваших товарів! Це призведе лише до миттєвої і короткочасної вигоди. У той час, як набагато важливіше орієнтуватися на довгострокову перспективу.

Розпродаж продукції шляхом надання непродуманих знижок насторожить Ваших партнерів. З боку це виглядає як ніби компанія «іде на дно» і довготривалу співпрацю з нею укладати небезпечно. В результаті відбувається протилежна ситуація: замість того, щоб залучити нових клієнтів і підвищити зростання продажів, Ви втрачаєте вже наявних, які приносили основний дохід.

Звичайно, є ще ряд рекомендацій для постачальників, які допоможуть збільшити дохід, але ми постаралися виділити найбільш ефективні з них. Сподіваємося, Ви успішно застосуєте їх на практиці!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*