Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Найбільш поширені помилки ціноутворення в e-Commerce

Існують різні фактори, які підприємства повинні враховувати під час ціноутворення, такі як вартість продукту, конкуренція та поточні маркетингові тенденції.

На жаль, багато компаній зазнають невдач, тому що припускаються помилок у ціноутворенні, які негативно позначаються на їхньому бізнесі. Ці помилки призводять до того, що вони створюють цінові війни та втрачають довіру клієнтів.

Неправильне ціноутворення може зашкодити ефективності вашого бізнесу та надати конкурентам вигідні можливості. Тому у бізнесі дуже важливо визначити правильну ціну для свого продукту, яка підтримує його унікальну ціннісну пропозицію.

Ми описали деякі помилки, які припускають менеджери, щоб ви у своїй діяльності не повторювали їх.

1. Відсутність маркетингу.

Багато фірм можуть цього не усвідомлювати, але маркетинг грає ключову роль у ціноутворенні продукту. Те, як ви продаєте свій товар, визначає, скільки клієнт готовий заплатити за нього. Наприклад, якщо маркетинг і просування вашої продукції говорять про те, що ви пропонуєте якісну продукцію за найнижчими цінами, клієнти очікують побачити низькі ціни при відвідуванні вашого веб-сайту. Так само, якщо ваш маркетинг і рекламні акції позиціонують вас як єдиний у своєму роді високоякісний продукт, клієнти готові заплатити більше. Маркетинг вашого продукту - це можливість повідомити потрібну інформацію клієнтам, перш ніж вони зайдуть на ваш сайт. 

  2. Ціни засновані виключно на конкуренції.

Встановлення цін на основі ваших конкурентів може бути гарною ідеєю, щоб уникнути втрати частки ринку. Проте кожен бізнес пропонує своїм клієнтам щось своє, що враховується у ціні їхнього продукту. При цьому, якщо ваші ціни засновані виключно на конкуренції, ви втрачаєте можливість отримати вигоду з того, що відрізняє ваш бізнес.

Крім того, деякі конкуренти встановлюють дуже низькі ціни на свою продукцію. Проте вартість виробництва їхнього продукту потенційно може бути меншою, ніж у вас. Якщо ви будете слідувати за вашим конкурентом, вам буде важко утримати свій бізнес на плаву, і зрештою це може означати закриття магазину. Так само ціни деяких конкурентів знаходяться на вищому рівні. Однак, потенційно вони можуть орієнтуватися на клієнтів з більшим доходом, ніж ваші клієнти.

Замість того, щоб зосереджуватися на конкуренції, підприємства також повинні враховувати інші важливі фактори для встановлення своїх цін, такі як вартість продукту, профіль вашого клієнта, дохід і навіть те, куди рухається ваш ринок у майбутньому. Це допоможе підприємствам встановити більш точну ціну своєї продукції, що призведе до збільшення кількості клієнтів, готових платити.

3. Не враховується сегментація ринку.

Якщо ви пропонуєте кілька продуктів, ваш бізнес обов'язково приверне широке коло клієнтів. Сегментуйте своїх клієнтів та враховуйте це під час встановлення цін. Сегменти клієнтів відрізняються відповідно до вимог вашого продукту. Ціннісна пропозиція для будь-якого продукту або послуги відрізняється на сегментах ринку, і цінова стратегія має відображати цю різницю. Ваша цінова стратегія повинна включати варіанти, що адаптують ваш продукт, упаковку, доставку, маркетингове повідомлення та вашу структуру ціноутворення до конкретних сегментів, щоб отримати додаткову цінність, створену для цих сегментів.

4. Недостатньо часто переглядаються ціни.

Часто можна побачити схеми ціноутворення всередині компаній, де ціни на весь асортимент встановлюються на річній, квартальній або місячній основі. Ринок електронної комерції рухається швидко, тому якщо ваші ціни просто не змінюються, ринок буде віддалятися від вас, ймовірно, схиляючись до ваших досить динамічних конкурентів. Таким чином, управління цінами в компанії електронної комерції має бути узгоджене з усіма видами динамічних операцій продажу та маркетингу, а цінові показники завжди повинні піддаватись сумніву, проходити тестування та поліпшуватись.

5. Нав'язування необґрунтованих цін.

Уникайте цієї помилки, уважно вивчаючи свій продукт та його призначення. Завжди пам'ятайте, що продукт повинен виконувати своє призначення, щоб відповідати заявленій ціні. Змусити споживачів подолати свої сумніви та ухвалити рішення про купівлю досить складно. Але це цілком реально. Продукт, який здатний задовольнити потреби клієнтів, змусить їх погодитись з необхідністю покупки. Зробіть ціну на свої товари зрозумілою для споживача, підкресливши вигоди і переваги, які він отримає. Це допоможе клієнту швидше визначитись із вибором.

Те, як ви встановлюєте ціни на свої продукти чи послуги, має велике значення для зростання бізнесу. Ваші ціни можуть легко відлякати клієнтів, але вони також можуть допомогти вам залучити реальних клієнтів і зміцнити їхню лояльність, якщо все зроблено правильно. Якщо ви хочете дізнатися більше про ціни або як ми можемо допомогти вашому бізнесу, зв'яжіться з нами, ми будемо раді співпраці. 

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*