Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Кроки на шляху до організації єдиної цінової політики

Перед Вами стоїть непросте завдання - організувати єдині ціни для своєї продукції на інтернет-ринку. Можливо, якісь дії для її вирішення вже були зроблені, але результат залишає бажати кращого. Заходячи на сторінки магазинів, Ви все також виявляєте ціни значно нижче рекомендованих.

Яким же чином організувати роботу, щоб домогтися поставленої мети і повноцінно управляти процесами на інтернет-ринку? Розглянемо основні кроки на шляху до організації вашої цінової політики.

КРОК 1. Регулярний автоматичний моніторинг цін на вашу продукцію

Для організації єдиних цін спочатку необхідно поставити їх на регулярне відстеження. Кращим способом для цього є автоматичний моніторинг сторінок інтернет-магазинів. Саме автоматичне рішення стане найбільш системним, так як ручне збирання цін або їх перегляд на прайс-агрегаторах не дає можливості повноцінно контролювати ситуацію на ринку. Детальніше про це Ви можете дізнатися зі статті Автоматичний моніторинг проти ручного - битва з нерівними силами.  

КРОК 2. Автоматична розсилка Email-повідомлень про порушення

Зафіксувавши демпінг ваших рекомендованих цін в процесі моніторингу, повідомите магазин про це. Короткий лаконічне лист з переліком порушень, відправлене на Email відразу ж після виявлення невідповідностей, дасть можливість продавцеві ознайомитися з вашими вимогами і швидко зреагувати на них. У разі ігнорування листів або відправки їх в спам слід скористатися більш кардинальними методами.

КРОК 3. Системний дзвінки тих, хто не реагує на Email-повідомлення

При відсутності реакції на листи за доцільне буде прямий контакт з порушниками. Прийнятним варіантом прийнято вважати переговори з представниками компаній в телефонному режимі. Звичайно ж важливо пам'ятати, що для повноцінного контролю ринку, в силу запеклих конкуренції, одноразове обговорення умов може не дати бажаного результату. Вкрай важливо, щоб дзвінки був системним і підживити чіткими вимогами з боку постачальника. Його можуть виконувати внутрішні менеджери компанії. Але більш вигідним і професійним варіантом швидше виявиться передача завдання контролю ринку повністю на аутсорсинг.

Однією з компаній, що надають повний комплект з організації єдиної цінової політики, є 7-PRICE. Для ефективності роботи менеджери Call-центру прив'язані до даних автоматичної системи моніторингу та сервісу авто-розсилки повідомлень. У разі відсутності реакції магазину на відправлені на Email порушення, Call-менеджери відразу ж бачать це на програмному рівні і отримують команду обдзвонювати порушників з метою переговорів або попереджень. Частота, графік, умови дзвінків детально обговорюються з постачальником, що дає йому повне право повноцінно керувати процесом. Історія розмов зберігається в зручному програмному інтерфейсі онлайн-сервісу, і кожен з них в будь-який момент можна прослухати або переглянути на графіку.

КРОК 4. Припинення поставок компаніям-порушникам

Коли на порушників не діють прямі методи переговорів, в хід необхідно пускати «важку артилерію» - приймати рішення про припинення поставок вашої продукції. Хоча посередники не пов'язані юридично зобов'язанням дотримуватися РРЦ, у Вас як у виробника або постачальника, є право контролювати хто і як буде продавати ваш товар. Складений юристами офіційний лист про припинення співпраці через тривалу порушення цінової політики, після відправки, не змусить себе чекати. Отримання такого повідомлення швидше за все призведе магазинів-порушників в занепокоєння, і змусить виправити всі ціни у відповідність з РРЦ.

КРОК 5. Крайній захід - юридичні розгляди з порушниками

За статистикою більше ніж з 95% інтернет-магазинів вдається прийти до спільного знаменника з допомогою вищевказаних методів. Але все-таки є і мала частина тих, хто не дивлячись ні на які попередження стоїть на своєму. Зазвичай в цей ряд потрапляють дрібні сумнівні продавці. У випадках боротьби з ними крайнім заходом є перенесення даного питання на юридичний рівень. Досвідчені юристи допоможуть знайти законні підтвердження порушень і подати позов до суду, наприклад, на підставі закону про інтелектуальну власність або порушення прав на товарний знак. Так, якщо дрібна компанія перепродає Ваші товари без супроводжуючих стандартних послуг (гарантія, підтримка клієнтів), то цей продавець цілком може не дотримуватися і права на товарний знак.

Головне - це системний експертний підхід в вирішенні питання!

Ми розібрали, що існує ряд методів на шляху боротьби з демпінгом і організацією єдиної цінової політики вашого бренду. Але їх ефективність головним чином залежить від того, хто і як буде виконувати це завдання. Є такі варіанти:

  • Віддати завдання моніторингу та контролю РРЦ, за сумісництвом, вашим внутрішнім менеджерам, які виконують іншу роботу.

Варіант економний, але за економію якості теж потрібно платити. Відстеження демпінгу вимагає копіткої контролю і, якщо не приділяти йому належне час - результат досягнуто не дасть бажаних результатів, а якщо приділяти - однозначно буде страждати інша робота.

  • Організувати у вашій компанії повноцінний відділ контролю інтернет-ринку.

Варіант, що вимагає великих витрат часу і коштів. Окремо виділені на контроль менеджери звичайно ж дадуть результат, але якщо вся їх робота буде виконуватися повноцінно в ручному режимі, то про себе скаже і сума оплати праці.

  • Передати завдання в руки професіоналів 7-PRICE, і спокійно спостерігати за її рішенням в зручному функціональному онлайн-інтерфейсі.

Ефективний, раціональний за витратами варіант. Розвиток інформаційних технологій досяг рівня, коли за всіма параметрами доцільніше використовувати автоматичні програмні рішення. Автоматизація процесів забезпечить Вас актуальною інформацією 24/7, виконає всю рутинну роботу, ну а головне, з її допомогою Ви досягнете головної мети - організуєте єдину цінову політику для товарів.

Отже, визначивши чіткі цілі, залишилося зважити всі «за» і «проти» і вибрати найбільш зручні, вигідні і ефективні для Вас методи контролю. Успіхів Вам і плідної роботи!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*