Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Особливості ціноутворення нових товарів

Ціноутворення нового товару - далеко не найпростіше завдання. Необхідно оцінити попит, передбачати вплив різних чинників на ціну та правильно порахувати всі витрати. Це, безумовно, важливий етап, від якого залежить успіх вашого продукту.

Важко встановити правильну ціну, особливо, коли ви виходите на нові ринки або вперше продаєте новий продукт. Компанії часто схильні встановлювати низькі ціни, щоб захопити частку ринку, але як тільки ці ціни встановлені, їх важко, або навіть неможливо, згодом підняти.

Нам усім може здатися, що визначити ціну можна простим способом – варто запропонувати свій продукт дорожче, ніж обходиться його виробництво чи придбання, і ми отримаємо прибуток.

Але ціни - це більше, ніж просто цифри. Те, як ви оцінюєте свої продукти чи послуги, може відображати ідентичність вашого бізнесу, те, як ви ставитеся до своїх конкурентів та як цінуєте своїх клієнтів. Ось чому важливо мати ретельно сплановану стратегію ціноутворення.

Ціноутворення продукту є важливим елементом, проте підприємці, які займаються електронною комерцією, часто розглядають ціноутворення не в першу чергу.

Аналіз цін повинен починатися на ранній стадії циклу розробки, коли ринок вперше вивчається, тому що він не тільки показує компаніям, чи можуть цінові бар'єри зробити продукцію невигідною, а й допоможе встановити правильний вектор у розробці, вказуючи на характеристики продукції, за які споживачі готові платити більше.

Новий продукт оцінюється з урахуванням платоспроможності цільової аудиторії, цін, які пропонують конкуренти та вартості самого бренду. Розробка товару складається з безлічі важливих процесів, зрештою, покупець отримує результат трудомісткої роботи, а ціна показує, наскільки цінний кінцевий продукт. Його поява на ринку виразно підвищує очікування кінцевих користувачів, які з нетерпінням чекають чогось, що задовольнить їхні потреби, а також не “з'їсть” весь бюджет.

Для продуктів, які мають аналоги на ринку або які пропонують незначні поліпшення, простір для вибору цін залишається невеликим. Однак, навіть у цьому випадку можна втратити багато грошей. І чим новішим є продукт, тим важливіше для компаній ширше поглянути на цінові можливості.

Тепер ви переконалися в тому, що процес ціноутворення нового продукту не такий простий, як здається і вимагає зосередженості, далекоглядності, вмілого керівництва та опрацювання навіть найдрібніших деталей. Існує безліч проблем, пов'язаних із ціноутворенням нового продукту, важливо передбачати їх до того, як зробити остаточний рішучий крок.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*