Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Парсинг сайтів! Навіщо потрібен парсинг цін?

Парсинг сайтів - це збір інформації, яка знаходиться у відкритому доступі на сайті, та перетворення її на зручний для замовника формат. Так як парсинг даних із сайту передбачає збір лише доступної на сайті інформації, парсіті сайти абсолютно законно. Парсинг замінює копітку ручну працю “copy-paste” на автоматизований процес.

Є багато причин і цілей для парсингу даних із сайту. Наприклад, власники інтернет-магазинів можуть парсити свої власні сайти для перевірки наявності товарів на складі з кількістю, вказаною на сайті або для порівняння ціни на сайті з фактичним прайсом від виробника. Подібний парсинг та автоматизований процес порівняння займе не більше години, тоді як ручна перевірка даних займе в рази більше часу, залежно від кількості товарів + при ручній перевірці ви повинні пам'ятати про людський фактор, який спричиняє неминучі помилки, на відміну від автоматичного.

Парсинг інтернет-магазинів з метою порівняння своїх товарів із товарами конкурентів. Що саме порівнюють інтернет-магазини? Найочевидніша відповідь, яка вам могла спасти на думку - це ціни конкурентів, можливо ще знижки. Звичайно, важливо відстежувати ціну та її зміну – наявність знижки, бонусу, акції, статус товару (топ-продаж, новинка тощо). Ще дуже корисно мати якісні звіти, а найголовніше — оперативні дані про зміни, щоб швидко реагувати на хвилюючу цінову політику. Але цінова політика - це не єдиний показник, який потрібно відстежувати. Також важливо стежити за описом, характеристиками, відгуками, фотографіями та відео товару.

Наприклад, чому важливою характеристикою для відстеження є опис?! Думаю, кожен стикався з ситуацією, коли візуально товар підходить і хочеться підтвердити свій вибір, прочитавши лаконічно обгрунтований опис товару, яке переконає тебе, що це дійсно правильний вибір. Але по факту, бачиш одне речення з повторюваної інформацією з заголовка, що засмучує тебе, і ти переходиш на інший сайт в пошуках якісного опису.

Або зворотна ситуація - опис занадто величезний, без виділень, абзаців, суцільний текст і його не хочеться читати. Щоб уникнути втрати клієнта, власникам інтернет-магазинів потрібно звертати увагу на всі характеристики товару та порівнювати з конкурентами – для цього і застосовується парсинг інформації з сайту.

Трохи додамо, у чому різниця парсинга цін конкурентів від моніторингу цін.

Парсинг, як було описано вище, це лише збір доступної інформації, яка сама по собі марна, а сервіс моніторингу цін - це вже комплексний підхід, який створює взаємозв'язок між даними про товар клієнта та даними, які були зібрані у конкурентів. Сервіс моніторингу цін дозволяє відстежувати зв'язок товарів у зручному інтерфейсі як реального часу. Сервіс вирішує будь-які помилки, пов'язані з перебуванням відповідності найменування, коду та інших параметрів товару з даними товару інших сайтів.

При використанні сервісу моніторингу цін ви отримуєте комплекс послуг, і однією з них є парсинг. Сервіс гарантує якісний аналіз і комфортний інтерфейс, парсинг лише збирає дані і надається у вигляді файлу в нечитабельному вигляді.

Також парсинг даних використовується для заповнення нового сайту інформацією про товари. У цьому випадку, звичайно, є видима межа законного парсингу і незаконного. Незаконно скопіювати опис товарів іншого сайту і викласти на своєму сайті, особливо якщо це унікальний текст, який був завірений нотаріусом, призначений для конкретного товару. Але є і варіанти, коли копіювання опису абсолютно законно. Наприклад, створили новий сайт для онлайн-аптеки і необхідно наповнити його. Одне з полів для заповнення - опис лікарського препарату, яке є інструкцією препарату і додається в друкованому вигляді в кожній упаковці. У такому випадку власник онлайн-аптеки заощадить масу часу при заповненні, якщо скористається послугами парсеру і скопіює інструкцію з іншого сайту, при цьому він буде діяти відповідно до законодавства.

Парсинг застосовується в різних цілях і є засобом для автоматизації збору інформації, що в подальшому допомагає аналізувати зібрану інформацію.

Говорять, що потрібно захищатися від парсингу, і заповзятливі програмісти користуються відсутністю розуміння термінів ІТ-сфери. Так, у людей є інстинкт захистити все своє, але у випадку з парсингом людям варто для початку розібратися, що саме вони захищають. Адже якщо розібратись, то захист від парсингу – це захист інформації, що викладена на сайті. За логікою, якщо інформація викладена на сайт, вона призначена для всіх людей, різниця лише в тому, хто і як її переглядає?! Одні – безпосередньо на сайті, інші – через звіти.

Можливо, найкращий захист - це викласти файл з прайсом і підписати дату поновлення?

Чи існує взагалі захист від парсинга? - Це питання цікавить багатьох, в тому числі і нас. Поки ми не зустрічали захист, який би не змогли обійти. Але не варто забувати, що компанія Z-Price - це команда професіоналів з багаторічним досвідом. Впевнені, що є програмісти, яким зустрічався серйозний захист і викликав труднощі в подоланні, а можливо і зовсім залишався невирішеним. Це справа досвіду і знань!

Подводя итоги, хочется сказать, что парсинг нужен тем, кому нужно анализировать большой объем данных из большого количества источников. Тим, хто повинен бути завжди в курсі актуальної інформації. Тому, хто працює в сфері високої конкурентності. Найкращий спосіб вижити в таких умовах, використовувати комплексний сервіс Z-Price, який автоматично парсить сайти, обробляє дані, налаштовує зв'язки між товарами та виводить інформацію у зручній панелі з функціональними графіками, діаграмами та таблицями, які можна завантажити у будь-якому форматі у вигляді звітів. Всі ці кроки виконуються без вашої участі, що дозволяє вам не витрачати час на моніторинг, а лише аналізувати результат та діяти у напрямку УСПІХУ!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*