Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Онлайн-сервіси, які допомагають вести бізнес

„У майбутньому на ринку залишиться два види компаній: ті, хто в Інтернеті та ті, хто вийшов із бізнесу.“

Білл Гейтс

Нині вже майбутнє, про яке говорив Білл Гейтс, тож ведення бізнесу в інтернеті – актуальне, як ніколи. Усі підприємці мають онлайн-майданчик для свого бізнесу, оскільки це сучасно, прибутково та зручно. У цій статті ми хотіли б поговорити про те, які є сервіси для управління бізнесом, які аспекти бізнесу можна автоматизувати і як допомогти підприємцю ефективно застосовувати онлайн-сервіси у своїй справі.

Найпопулярніша сфера бізнесу – це рітейл, з цієї точки зору ми і будемо підбирати сервіси, які допоможуть власникам з керуванням. Але послуги багатогранні і можуть бути корисними і в інших напрямках.

Завдяки Google Docs ви можете працювати онлайн і ділитися своїми доробками з колегами просто надіславши посилання через месенджер.

Хмарний сервіс - це надійний спосіб обміну та зберігання найрізноманітніших даних. Головна перевага полягає в тому, що документи зберігаються віддалено, не займаючи фізичне місце на вашому комп'ютері. За рахунок цього ви можете працювати з одним документом у різних локаціях та різних пристроїв, при цьому всі зміни будуть збережені і документ буде оновлений в режимі реального часу.

Однією з переваг хмарних документів є можливість надавати різні права доступу кожному користувачеві. Таким чином, ви можете надіслати документ партнеру для ознайомлення, будучи впевненим у тому, що жодних змін він не зможе зробити.

  • Обслуговування клієнтів за допомогою хмарних систем CRM.

Потрібно контролювати потік клієнтів і приділяти увагу кожному, не втрачаючи жодної секунди, адже конкуренти не сплять. Хмарні CRM-системи дають можливість зберегти детальну інформацію про клієнта та його звернення, що дозволить будь-якому менеджеру швидко зорієнтуватися при повторному зверненні клієнта. Подібні сервіси допомагають керівникам контролювати вирву продажу, яку повинні дотримуватися співробітники. Усі дані можна вивантажувати у звіти та аналізувати результати. CRM-системи дуже гнучкі та ними можна користуватися як з мобільного, так і з комп'ютера. На ринку представлено досить багато CRM-систем, які надають пробний період, залежно від ваших вимог, ви можете підібрати найкращий варіант для себе. Наприклад: RetailCRM, SalesapCRM, Бітрікс24, SendPulse.

P. S. Якщо CRM-система занадто глобальна програма для вашого бізнесу, ви можете розглянути варіанти сервісів, які надають якусь одну послугу. Наприклад, є додаток, призначений для об'єднання всіх каналів зв'язку з клієнтом в одному вікні, що дозволить менеджеру контролювати всі месенджери та оперативніше відповідати клієнтом.

  • Контроль задоволеності клієнтів за допомогою онлайн-опитування.

Важливо знати, що думають ваші клієнти про ваш продукт, послугу або сервіс. Максимально простий та зручний спосіб це з'ясувати – запропонувати клієнту пройти онлайн-опитування. Ви можете вписати свої питання або вибрати питання, які вже існують у програмі, а потім аналізувати статистику відповідей. Є безкоштовні послуги або частково безкоштовні. Існують послуги з мінімальним тарифом, але з більш розширеними можливостями. Наприклад: SurveyGizmo, SurveyMonkey, Анкетолог.

  • Сервіс для графічного дизайну.

Digital-маркетинг неможливий без якісних ілюстрацій. Зображення потрібні для реклами, постів у соціальні мережі, якщо у вас немає дизайнера в штаті співробітників, ви можете скористатися онлайн-сервісами графічного дизайну. Подібні сервіси дозволять вам редагувати та створювати графічні зображення, також можна завантажити стокову фотографію або готову ілюстрацію. При цьому якість вибраних фото чи створеної ілюстрації буде на рівні із зображеннями, створеними професійними дизайнерами. Наприклад: Canva, Crello.

  • Управління соціальними мережами.

Будь-який бізнес має бути доступним для своєї цільової аудиторії, а всіх людей зараз об'єднують соціальні мережі. Але оскільки кожна аудиторія вибирає різні платформи, бізнесу доводиться вести кілька акаунтів одночасно. Важливо підібрати контент, який буде цікавий аудиторії у певній соціальній мережі та бажано створити його заздалегідь, щоб мати запас постів для непередбачених ситуацій. Саме для таких випадків використовують планувальник соціальних мереж. Наприклад: Hootsuite, SMMplanner.

Ми описали лише частину програм, які можуть принести користь вашому бізнесу та заощадити ваш час. У світовому павутинні щодня створюються нові та нові програми, які допомагають людині робити рутинну роботу. Не пропустіть свій шанс автоматизувати свої щоденні справи.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*