Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Як збільшити ефективність знижок: 5 простих прийомів

Знижка - один з найпопулярніших і, можливо, найефективніших інструментів, що використовується для збільшення продажів. Але, незважаючи на це, важливо враховувати безліч різних чинників для того, щоб забезпечити позитивний результат. Зниження цін, безумовно, приваблює клієнтів. Варто пам'ятати, що неправильне використання знижок може в кінцевому підсумку значно знизити ваш прибуток.

Отже, якщо ви хочете проводити розпродажі, важливо ретельно планувати рекламні акції і розробляти хороші пропозиції для досягнення цілей вашого бізнесу. Ми зібрали для вас 5 прийомів, які допоможуть отримати максимальну вигоду від використання знижок.

1. Визначте свої цілі.

За знижками може стояти безліч цілей: збільшення короткострокових продажів, збут застарілих запасів, заохочення клієнтів і тому подібне. Важливо розуміти, яку саме мету перед собою ставите ви. Одна з найбільших помилок, яку ви можете зробити - це не ставити конкретні цілі та завдання. Перш ніж проводити розпродаж або пропонувати нові акції, переконайтеся, що у вас є чітко сформульовані цілі для цього.

Чим детальніше і більш продумана буде мета, тим більша ймовірність досягнення бажаного результату. Чітке розуміння цілей знижки дозволить вам прийняти правильне рішення про те, які товари виставляти на продаж, коли це краще робити і, найголовніше, наскільки велику знижку слід пропонувати покупцям. Від цього теж залежить можливість виміряти результати вашої діяльності, щоб ви могли зрозуміти, як їх поліпшити в майбутньому.

2. Використовуйте знижки для винагороди клієнтів.

Програми винагороди - відмінний спосіб підвищити лояльність клієнтів. В обмін на постійний вибір на користь покупки ваших продуктів, а не продуктів конкурентів, клієнти отримують ексклюзивні пропозиції, що дозволяють їм економити гроші.

Перший крок у створенні привабливої ​​програми винагороди - це з'ясувати, чого хоче ваша аудиторія. Це базується на тому, що ви про них знаєте. Задайте собі питання, наприклад, які продукти найчастіше купують постійні клієнти і які види винагород вони використовують найбільше.

Потім сегментуйте своїх клієнтів на групи, щоб ви могли створювати певні бонусні програми для різних типів клієнтів. Наприклад, припустимо, що у вас є бренд одягу, орієнтований на чоловіків і жінок. Створіть програму винагород, яка дозволить кожному сегменту накопичувати винагороди, бали, які можна використовувати для конкретних покупок.

3. Надайте знижки.

Цей підхід трохи складніше реалізувати, але він один з найефективніших. Ідея тут полягає в тому, щоб запропонувати знижку в потрібний час, а це означає, що ви повинні додати елемент персоналізації для використання знижок. Наприклад, пропонувати знижку на гель для душу немає сенсу через три дні після покупки, але вона буде актуальна через чотири-шість тижнів, коли у покупця майже закінчиться продукт.

Так само ви можете пропонувати вигідні ціни на супутні товари, наприклад відсоткову знижку на зволожуючий крем для тіла. Або, якщо ви шукаєте більш простий підхід, робота над персоналізацією електронної пошти стане хорошим початком - навіть така проста річ, як включення імені клієнта в повідомлення, може мати велике значення.

4. Знайте психологію покупця.

Ні для кого не секрет, що покупці не люблять додавати і віднімати під час покупок. Наприклад, якщо ви пропонуєте знижку в розмірі 20 відсотків, вона, ймовірно, буде не так приваблива, як, наприклад, можливість зберегти 20 доларів при покупці товару, що коштує 100. Це є психологією ціноутворення. Такий простий приклад демонструє важливість того, як ви показуєте вигоду для своїх клієнтів. Краще відразу акцентувати увагу на можливості заощадити, ніж запропонувати розрахувати вартість. Але не забувайте, що для кожного виду бізнесу існують різні методи знижок. І який з них підійде саме вам - можна дізнатися детально вивчивши свою аудиторію і запропонувавши різні варіанти.

5. Встановлюйте терміни.

Створюйте відчуття терміновості. Якщо ви дасте клієнтові шість місяців на використання знижки, він, ймовірно, буде відтягувати до останнього тижня, змушуючи вас чекати.

Кожен раз, коли ви запускаєте знижки, постарайтеся викликати почуття відповідальності у клієнта. Так, наприклад, якщо ви вкажете 24-годинний розпродаж у своїй маркетинговій компанії, покупці будуть знати, що можуть скористатися шансом придбати товар за більш вигідними цінами тільки в цей конкретний день. Чим швидше вони придбають товар, тим швидше ви зможете оцінити результат, на який розраховуєте на самому початку.

Використовуйте знижки не тільки для того, щоб збільшити продажі, залучати нових клієнтів, а й для того, щоб радувати людей і робити їх хоч трохи щасливішими! Це і визначає цінність вашого бізнесу - користь для покупця.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*