Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Важливість моніторингу цін під час карантину

Останні світові події досі тримають усіх у напрузі, а паніка, яка сіється звідусіль, ще більше нагнітає тривогу. Експерти стверджують, що фінансова криза – це невід'ємна та закономірна частина економіки. Вона може відбуватися як локально, так і у загальносвітових масштабах з різною періодичністю. Це таке потрясіння, що відсіває найслабші компанії, залишаючи лише найсильніших. Цілком логічно, що за таких умов власники бізнесів переживають величезний стрес і хвилюються за майбутнє своїх компаній. То як же зараз вести себе компаніям-брендам, постачальникам та інтернет-магазинам?

Тільки без паніки: приймаємо «кризові» умови гри

Отже, у зв'язку з останніми подіями спостерігається зниження економічної активності, але водночас динамічно розвивається E-Commerce. Все дуже просто: в карантин практично всі офлайн-магазини закриті, багато хто почав створювати нові або розвивати вже існуючі інтернет-магазини. Саме електронна торгівля – зараз найперспективніший напрямок для розвитку у світовій економіці. Тому логічно зробити висновок, що бути обізнаним у цій сфері та стежити за швидкозмінним онлайн-ринком для будь-якої компанії просто необхідність! Моніторинг – ключ до вирішення цієї задачі.

3 поради для компаній-брендів:

1. Вводьте або підсилюйте моніторинг онлайн цін на свою продукцію.

  • Слідкуйте за партнерами-рітейлерами, які у боротьбі за покупців можуть занижувати ціни на товари, порушуючи умови РРЦ.
  • Слідкуйте та блокуйте акції від інтернет-магазинів, які не були погоджені з виробником.
  • Швидко реагуйте на випадки демпінгу, щоб запобігти ланцюжку обвалу цін іншими рітейлерами.

2. Аналізуйте не лише ключових партнерів, а й ціни всього інтернет-ринку.

В даний момент компаніям-брендам необхідно тримати руку на пульсі всього інтернет-простору. Все частіше з'являються нові інтернет-магазини або маркетплейси з вигідними для покупців пропозиціями, що руйнують систему умов співпраці між вендорами та рітейлерами. Це вказує на необхідність глобально відстежувати всіх продавців своєї продукції та керувати цінами на товари. В іншому випадку відсутність системного моніторингу обернеться ціновим «хаосом» для вашої продукції на ринку. Це може істотно зашкодити репутації компанії і, що ще важливіше, поставити під загрозу взаємовигідні відносини з основними партнерами.

3. Слідкуйте за аналогами товарів у компаній-конкурентів.

Слідкуйте за тим, що пропонують на онлайн-ринку компанії-конкуренти, досліджуйте їх асортимент, цінову політику. На основі цих даних, ви зможете сформувати власну стратегію, яка дозволить завжди бути на крок попереду конкурентів і підвищити ймовірність того, що споживач обере товар саме вашого бренду.

3 поради для інтернет-магазинів:

1. Слідкуйте за цінами конкурентів.

Зараз це як ніколи важливо! Слідкуйте за їхніми діями та маніпуляціями з ціноутворенням. Розробляйте свої унікальні пропозиції вже з урахуванням аналізу конкуренції на ринку.

2. Вивчайте асортименти конкурентів.

На основі отриманих даних можна розробити свою стратегію розширення товарної лінійки і таким чином «відірватися» від інших рітейлерів. У цьому важливо регулярно досліджувати попит споживачів. Дізнайтеся, що зараз їх цікавить, і що нового ви могли б їм запропонувати. Щоб серед низки магазинів з однаковими цінами вибрали саме ваш – формуйте «пакетні пропозиції». Наприклад, до мобільного телефону можна запропонувати в подарунок чохол або поклеїти скло зі знижкою 50%, а до ноутбука – сумку за вигідною ціною тощо.

3. Моніторинг – це зрозуміло. Але насамперед ваш магазин!

Звичайно ж, основою успішного інтернет-магазину завжди є сам сайт. Якщо ви прагнете розвиватися на онлайн-ринку і отримувати прихильність все нових і нових покупців, дотримуйтесь наступних критеріїв для вашого сайту:

  • Зручний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Будь-який користувач повинен легко орієнтуватись на сайті і на рівні інтуїції розуміти, де знайти потрібну інформацію. Отже, нагромадження зайвими кнопками, переходами і вікнами, що спливають, ні до чого доброго не приведе – відвідувач просто піде на інший сайт.
  • Швидке завантаження сайту. 2 – 3 секунди – стандартний час для більшості успішних веб-сайтів. Тому бажано, щоб швидкість завантаження сайту не перевищувала цей поріг. Буває відвідувач іде, ще не дочекавшись відкриття сторінки.
  • Оперативне оброблення замовлень. Клієнт не любить довго чекати – факт. Якщо хочете, щоб він залишився задоволеним обслуговуванням і знову повернувся, прискорюйте обробку замовлень. Для систематизації управління продажами використовуйте CRM-системи. Це обов'язкова складова будь-якого інтернет-магазину, так Ви не залишите без уваги жодного клієнта та зумієте швидко реагувати на замовлення.
  • Адаптивність під мобільну версію. За статистикою половина користувачів сьогодні використовують мобільні пристрої для відвідування сайтів. Це зручно, мобільно, доступно у будь-якому місці. Тому кожен інтернет-магазин зараз повинен мати мобільну версію. Без неї Ви втрачаєте значну частину відвідувачів, отже, і потенційних покупців.
  • Наявність варіантів оплати та доставки. Дозвольте клієнту самому вибирати, як він може оплатити та отримати товар. Надання вибору підвищує лояльність клієнтів.

Системність та автоматизація – запорука успіху!

Щоб встигати змінюватися та розвиватися разом із онлайн-ринком, адаптуючись під умови, які він нам пропонує, необхідна систематизація бізнесу. Що стосується моніторингу – рішенням є автоматизація процесів. Для цього пропонуємо скористатися можливостями мультифункціонального сервісу 7-PRICE, розробленого як для компаній-брендів, так і для рітейлерів. Не витрачайте дорогоцінний час на ручний моніторинг, всю рутинну роботу за вас зробить програма. Будьте впевнені, витрачені кошти на оплату послуг сервісу окупляться, оскільки саме ви контролюватимете весь ринок і керуватимете своєю ціновою політикою, а не навпаки.

Рішення для вендорів

  • автоматичний моніторинг ціни продукції;
  • аналіз цін всього ринку (пошук продавців по всьому інтернет-просторі);
  • аналіз представленості товару;
  • моніторинг акцій;
  • контроль за дотриманням РРЦ;
  • послуги боротьби з демпінгом (e-mail-розсилка, обдзвон порушників);
  • понад 15 аналітичних звітів;
  • завжди актуальні дані – моніторинг кожні 2-3 години 24/7.

Рішення для рітейлерів

  • моніторинг цін конкурентів;
  • миттєва оцінка частки вашого бізнесу на ринку;
  • порівняльний аналіз асортименту;
  • вся історія змін цін конкурентів;
  • найактуальніші дані – моніторинг кожні 2-3 години 24/7.

Насамкінець, хочемо зазначити, що будь-яка криза колись закінчується, і це серйозна перевірка для всіх. А зараз потрібно набратися терпіння, не панікувати і дотримуватися нових правил гри. Дійте!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*