Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

СТРАТЕГІЯ FREEMIUM: НАЙКРАЩІ  ПОРАДИ ДЛЯ КОМПАНІЙ SAAS

Вибір правильного ціноутворення надзвичайно важливий для вашої компанії як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Чимало компаній на ринку обирають стратегію Freemium, яка покликана збільшити кількість користувачів і примножити прибуток компанії. Але що це за стратегія і чи підходить вона всім? Давайте вивчимо це питання у нашій новій статті і почнемо з визначення.

Що таке Freemium?

Freemium (free + premium)— це стратегія ціноутворення, яка пропонує безкоштовну версію продукту з можливістю розширення функціоналу за додаткову плату. Усі користувачі можуть отримати доступ до базової версії програмного забезпечення, але лише абоненти преміум-класу користуються ексклюзивними розширеними функціями.

Яскравим прикладом використання цієї стратегії є компанія Apple з можливістю збільшення пам'яті на iCloud за додаткову плату. Іншим прикладом є платформа LinkedIn, вона надає можливість придбання доступу до розширених фільтрів пошуку роботи.

Компанії використовують freemium, щоб зацікавити потенційних користувачів і спонукати їх досліджувати продукт без фінансових зобов’язань. Таким чином, компанії отримують інформацію про користувачів, сприяють розвитку «сарафанного радіо» та створюють можливості для підвищення продажів.

Крім очевидних переваг, варто усвідомлено підійти до можливих ризиків і спробувати мінімізувати їх появу. Щоб не потрапити у пастку, зверніть увагу на рекомендації, наведені внизу.

Поради щодо використання Fremium для компаній SaaS:

1. Утримуйте баланс між безкоштовним та платними пропозиціями.

Ви не маєте пропонувати занадто багато функцій для безкоштовного користування, адже цінність вашої пропозиції може впасти. Зосередьтесь на тих функціях, які є простими у використанні та підійдуть багатьом, а індивідуальні та ексклюзивні рішення залиште для преміум-класу. Крім того, компанії повинні переконатися, що їхні доходи від преміальних оновлень перевищують витрати, пов’язані з підтримкою великої бази користувачів безкоштовного функціоналу.

2. Чітко визначте умови співпраці та обговоріть ціни.

Ви повинні допомогти вашим клієнтам зрозуміти різницю між безкоштовними і платними послугами, а також розповісти про переваги переходу між планами. Демонструйте чіткість та послідовність у розмові, уникайте прихованих комісій або незрозумілих умов. Споживачі повинні бути обізнані щодо політики конфіденційності та того, як будуть використані їхні дані. Важливо, щоб клієнти могли довіряти вам і хотіли розширити можливості користування вашими продуктами.

3. Діліться історіями успіху своїх клієнтів.

Продемонструйте реальні історії успіху клієнтів, які досягли значних результатів завдяки використанню ваших продуктів чи послуг. Ці історії можуть бути у формі презентацій або відгуків користувачів.

Підкресліть конкретні проблеми, з якими вони зіткнулися, і те, як ваш продукт допоміг їм подолати ці проблеми. Такий соціальний доказ сприяє створенню довіри та демонструє цінність вашого продукту для потенційних платоспроможних користувачів

Стратегія Freemium надає компаніям як виклики, так і можливості. Успіх може гарантуватися лише завдяки ретельному плануванню та постійному вдосконаленню. Сподіваємось, що дотримання наших порад допоможуть підвищити ефективність вашого бізнесу!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*