Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Чорна п’ятниця: як бізнесу підготуватись до розпродажу?

Незабаром настане той самий день, коли всі шопоголіки світу почнуть змагатись за найкращу покупку. Тому роздрібні торговці та бренди докладають чимало зусиль, щоб запустити свої пропозиції до Чорної п’ятниці та запропонувати споживачам дуже вигідні умови.

Що цікавого ви можете запропонувати сьогоднішньому клієнту? Подумайте, можливо замість того, щоб боротися за виконання нереалістичної кількості замовлень, чому б не зосередитися на неперевершеному клієнтському досвіді? У той час як ваші конкуренти перепродають свої продукти та намагаються вибрати й упакувати товари за розумною ціною, ви можете завоювати лояльність клієнтів, пропонуючи досвід, за яким клієнти із задоволенням повертатимуться не лише у період знижок. Але що саме ви можете зробити, щоб отримати максимальний результат у цей пік сезону?

Очікування клієнтів дуже стрімко зростають, тому магазини повинні вчасно реагувати на запити, виконувати всі замовлення, водночас пропонувати чудову взаємодію з клієнтами. І також не варто забувати про різні варіанти оплати, дешеву та зручну доставку та повернення.

У Чорну п’ятницю більшість людей шукають знижку у розмірі принаймні 20% на товари, які вони купують. Щоб виділитися на ринку, ви можете запропонувати безкоштовний подарунок разом із необхідним товаром, таким чином ваша пропозиція буде більш привабливою.

Не чекайте, що ваші клієнти придбають, що їм необхідно і залишать ваш сайт. Якщо у вас є клієнт, який здійснює покупку, ви повинні запропонувати також додаткові або пов'язані між собою товари чи послуги. Чи є супутні товари, які можуть знадобитись клієнту? Ці додаткові продажі мають застосовуватись розумно і включати потреби покупців.

Переконайтеся, що процес оформлення замовлення максимально якісний та зручний. Покупці у Чорну п’ятницю мають величезний вибір, тисячі магазинів змагаються за увагу клієнтів. У такому випадку важливо не підвести довіру клієнтів.

Підготуйтесь до того, що замовлень буде багато, важливо, щоб у цей відповідальний період все працювало якнайкраще. Перевірте швидкість свого сайту, повільний сайт означає відсутність продажів. Насправді майже половина покупців ніколи не повернуться на сайт, швидкість якого виявилась низькою. Ви повинні перевірити свій сайт перед великим розпродажем. Нехай ваші клієнти також матимуть змогу залишити відгуки про роботу сайту та можливі недоліки.

Наявність запасів у період розпродажів є загальною проблемою, і вам може бути важко задовольнити попит, якщо ви не володієте необхідними запасами. Важливо переконатися, що ви маєте змогу задовольнити попит, інакше розпродажі можуть спричинити хаос і це може призвести до втрати лояльності клієнтів.

Подбайте про зручність і своєчасність доставки. Споживачам важливо постійно отримувати інформацію про статус доставки, тоді як невизначений час є найпоширенішою проблемою, пов’язаною з доставкою замовлень. Клієнтам важливо знати, коли саме вони зможуть отримати свій товар, адже з Чорною п'ятницею починається сезон різдвяних розпродажів. Ніхто не хоче залишитись без подарунка. Нехай клієнти матимуть можливість самостійно обирати день доставки, який не змінить їх плани. Це залишить позитивні враження і клієнти обов’язково повернуться знов.

Не нехтуйте деталями, які можуть покращити клієнтський досвід під час такого масштабного розпродажу. Перегляньте свій магазин або веб-сайт і подивіться, чи є можливості для вдосконалення. Застосуйте тактику, яка найкраще підходить вашому магазину, щоб забезпечити йому найкращий прибуток.

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*