Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Автоматичний моніторинг цін проти ручного - битва з нерівними силами

Не секрет, щоб залишатися конкурентоспроможними і отримувати більший прибуток, інтернет-магазинам необхідно бути в курсі цін на ринку. Постачальникам, в свою чергу, важливо спостерігати за поведінкою магазинів для підтримки цінової політики своїх товарів. Рішенням цих завдань є - моніторинг.

Він може бути ручним і автоматичним. І в цій статті ми дамо двом цим способам битися і довести свою ефективність, а також виберемо переможця.

Ручний моніторинг цін

Для отримання актуальних даних, в ручному відстеження необхідно задіяти досвідчених менеджерів, готових працювати довго і ретельно. Для збору даних їм необхідно щодня перегортати сотні сторінок інтернет-сайтів, збирати інформацію в Excel таблиці або подібні ресурси, проводити ретельний порівняльний аналіз.

В результаті обсяг виконаної роботи залишається мінімальним. Для економії часу часто використовується інформація з прайс-агрегаторів і рекламних майданчиків, так як там в якійсь мірі згруповані ціни по товарах. Але яким би легким, привабливим на перший погляд не здавався цей спосіб, його перекреслюють істотні мінуси:

  •  Часте розбіжність даних через розміщення інформації не з першоджерела - сайту, а з прайс-листів.
  •  Несвоєчасне оновлення і маніпуляції в прайсах з боку магазинів.
  •  Відсутність цін за всіма необхідними товарами і бажаним магазинах, а розміщення лише деяких, сплачених за рекламу.

Ручний спосіб відстеження цін безумовно буде працювати, але успішним стане лише для маленької компанії з невеликою кількістю товарів. А адже ринок інтернет-торгівлі стрімко розвивається. Щоб встигати за змінами, варто ставити більш глобальні цілі і задуматися про використання передових способів відстеження цін і контролю ринку.

Автоматичний моніторинг цін

Цей тип відстеження проводиться за допомогою сканування інформації зі сторінок інтернет-магазинів програмним способом. Завдяки використанню передових технологій є можливість збору сотень тисяч цін з десятків тисяч сайтів одночасно! Також проводити автоматичний збір інформації можна з бажаної періодичністю або навіть безперервно.

Звичайно, існують і складності. Інтернет-магазини не завжди раді віддавати ціни на масове відстеження, тому можуть перегороджувати скануванню своїх сайтів, блокуючи парсери. Але це не є критичною проблемою. Компанії, що спеціалізуються на автоматичному моніторингу цін, в залежності від професіоналізму і досвіду роботи, вміють обходити всілякі захисту і будь-якими способами надавати актуальну інформацію.

Однією з таких компаній, є 7-PRICE. Багаторічний досвід і знання своєї справи дозволять Вам завжди тримати під рукою актуальні дані. Більш того, багатофункціональний онлайн-сервіс розрахує за Вас аналітику і проведе аналіз зібраної інформації, а менеджери зможуть зосередитися на виконанні інших важливих для бізнесу функцій.

В цілому, передача регулярного збору такої великої кількості інформації на програмний рівень і зведення до мінімуму людський фактор гарантує Вам високу точність інформації, істотно заощадить час і головне, уріже бюджет на зарплати менеджерів і маркетологів.

Підсумки змагання

Зваживши всі «за» і «проти», приходимо до висновку, що великий онлайн-бізнес сьогодні не може процвітати без використання технологічних засобів для контролю ринку. Тому перемога заслужено дістається автоматичного відстеження цін. За підсумками автоматичний моніторинг:

  •  Надає більш точні дані про поведінку інтернет-магазинів в реальному часі, що дає можливість приймати правильні рішення в потрібний момент.
  •  Не має обмежень по кількості товарів.
  •  Не має потреби в постійному контролі менеджерів, що суттєво економить час.
  •  Дешевше і вигідніше, ніж ручний моніторинг.
  •  Максимально ефективний в побудові цінової політики і збільшення розміру прибутку.

Ручне відстеження доречно застосовувати лише для невеликого обсягу товарів і кількості конкурентів. При цьому є великі ризики не втриматися на інтернет-ринку в довгостроковій перспективі, тому що поки Ви будете використовувати «старі перевірені» методи ручної роботи, не бажаючи щось міняти, ваші конкуренти вже підуть на багато кроків вперед, використовуючи автоматичний моніторинг. Вибір за вами!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*