Б Л О Г
Наші найкращі матеріали у вашій пошті

Чорна п'ятниця та 8 маркетингових стратегій

Минулий 2020 рік був рекордним за багатьма параметрами:

Продажі в інтернет-магазинах у Чорну п'ятницю зросли на 22%, за рік - це до 9 мільярдів доларів у всьому світі.

49% людей купують в Інтернеті і це більше, ніж до COVID-19.

100 мільйонів споживачів купують онлайн, що на 8% більше, ніж торік.

2020 року середній коефіцієнт конверсії зріс на 3,8% порівняно з 2019 роком.

Статистика говорить сама за себе, тому не пропустіть шанс заробити у найприбутковіший день на рік. У цій статті розповімо про стратегії, які допоможуть вам збільшити відвідуваність вашого сайту та продажі товарів у торговий день.

1. Соціальні мережі.

Місце, де бренди діляться цікавим контентом, що викликає бажання купувати. Саме таким має бути ваша сторінка у соціальних мережах. Використовуйте соцмережі по максимуму і рекламуйте свої акції, пам'ятайте, що потрібно підігрівати почуття терміновості у покупців, але зберігайте баланс між привабливою пропозицією з терміном дії і жорсткими обмеженнями в часі.

2. Ретаргетинг.

Більшість людей переглядають товари на сайті, порівнюють пропозиції з іншими аналогами, відповідно покидають ваш сайт, нічого не купивши. Однак, не поспішайте засмучуватись, деяким клієнтам важливо оцінити конкурентів і подумати над майбутньою покупкою. Використовуючи правильний підхід до автоматизації маркетингу, ви можете налаштувати рекламну компанію на тих клієнтів, які просто відвідували ваш сайт, помістили товар у кошик, але не сплатили, зареєструвалися, але не здійснили покупок або створити розсилку електронних листів з індивідуальними пропозиціями на основі їх переваг.

3. BOGO.

"Buy-One-Get-One free" - це коли клієнти купують один товар і отримують аналогічний товар безкоштовно або зі знижкою. Цей прийом залучення клієнтів дуже дієвий та ефективний. Чорна п'ятниця чудовий час для використання подібного способу, щоб підігріти інтерес та підвищити лояльність до вашого магазину чи бренду.

4. Перехресні продажі.

Вибравши один товар, покупець в апріорі налаштований лояльно до покупок на вашому сайті, тому не пропустіть можливість запропонувати йому супутній продукт або дорожчу версію його товару. Це підвищить ваш прибуток, а якщо ви налаштуєте максимально якісну добірку супутніх товарів, то і лояльність клієнтів до вашого магазину збільшиться. "Максимально якісна добірка" - мається на увазі, що ви пропонуєте не рандомний набір товарів дорожче, а продумані зв'язкові за потребою.

5. Новий продукт.

Люди завжди цікавляться новинками і якщо у вас є новий продукт, то Чорна П'ятниця – це той самий час, коли потрібно презентувати його. Звичайно ж, перед презентацією потрібно прорекламувати, зацікавити аудиторію. Вам потрібно створити ажіотаж навколо свого нового продукту, використовуйте свої соціальні мережі, блог, співпрацюйте з лідерами думок, проводьте акції в магазинах.

Перевага нового продукту є підвищена увага до вашого бренду, магазину чи компанії. Це додатковий спосіб підвищити кількість продажів як існуючих, так і нових товарів і навіть залучити нових клієнтів.

6. Плануйте маркетингову стратегію заздалегідь.

Світ непередбачуваний і людям властиво помилятися, але роботу потрібно виконати вчасно! Тому враховуйте, як можна більше ризиків, помилок і різних затримок у виконанні робіт. Створіть кілька тестових рекламних кампаній і перевірте їх на практиці.

Рекламна компанія має зацікавити, змусити прочитати умови, викликати почуття терміновості.

7. Індивідуальний підхід до кожного.

Маса досліджень довели, що особистісний підхід збільшує коефіцієнт конверсії, вартість вашого товару та кількість продажів. Демонструйте зацікавленість у клієнтах, зберігайте їхню історію покупок та на її основі створюйте нові рекламні пропозиції, ретельно продумуйте список запропонованих товарів для кожного клієнта. При зверненні до клієнта використовуйте його персональні дані, це завжди підвищує лояльність до бренду.

8. Підвищена увага до своїх лояльних клієнтів.

Здивуйте своїх постійних клієнтів якимось приємним знаком уваги. Варіанти заохочення можуть бути різні: новий рівень обслуговування, VIP – карта лояльності або створення програми лояльності, якщо у вас її ще немає, постійний промокод чи інші види винагороди.

Це допоможе відновити інтерес клієнта до бренду, компанії чи магазину.

Зараз найвигідніший час для запуску рекламних кампаній та акційних пропозицій в Інтернет-просторі. Використовуйте цей місяць для отримання максимального прибутку!

Контакти
Ми в соціальних мережах
Залишилися питання?
Ваше ім'я*
Email*
Телефон*